Magijos seansas per atlaidus: Koks siaubas?

Praeitą sekmadienį teko būti Mišiose Vilniaus šv. Jono Bosko parapijoje. Tačiau noriu pakalbėti ne apie pačias Mišias, o apie įdomų skelbimą pabaigoje, o būtent apie kvietimą į magijos seansą. Taip, tu perkaitei teisingai, jie vaikams rodys magiją.

Nepulk piktintis ir skaityk toliau. Atlaidų metu, po Mišių, vyks Alan Magic iliuzionisto pasirodymas. Ai tik tiek? Galvojau, kad bus kažkas baisaus. Tad kame čia ta baisioji magija?

Gerai, šiek tiek konteksto. Ne kartą turėjau diskusijas su krikščionimis kurie fokusininkų amatą laiko šėtono pramanais ir pačia tikriausia magija. Tiesa, kai kurie jų nelaiko magija kaip tokia, bet laiko nuodėme, nes iliuzionistai apgaudinėja žmones. Fokusų laikymą magija esu ne kartą aptikęs egzorcistinėje literatūroje bei girdėjęs mokymų metu. Dabar, kiek praktika rodo, dalis katalikų turėtų pasakyti, kad egzorcistai geriau žino. Gal ir geriau, nesiginčiju, bet skaitom toliau.

Taigi, ar fokusai nuodėmė? Ko gero ne, nes ta apgaulė yra žaidimas ir visi tai supranta. Iliuzijos menas, kaip sakoma, tėra rankų miklumas ir jokios apgaulės. Na jei tai laikome nuodėme, tai greičiausiai turėtume eiti išpažinties ir dėl pasakų kurias pasakojame vaikams, o po Balandžio 1-osios, tai tikrai turėtų susidaryti ilgos eilės prie klausyklos.

Ar fokusai magija? Ne, tai tėra iliuzija. Kiekvienas laikantis juos magija arba nesupranta kas yra magija arba šiaip nuobodyla.

Na, o dabar razinka. Kunigas paminėjęs fokusus iškart paaiškino kodėl atlaiduose vyks iliuzionistų pasirodymas. Nes šv. Jonas Bosko mokėjo daugybę fokusų ir juos dažnai rodydavo vaikams. Jei perskaitei iki šios vietos ir manai, kad fokusai yra magija, dabar tau turėtų pradėti suktis galva, nes gi tai magija, o čia staiga šventasis užsiimantis magija. Negana to šv. Jonas Bosko laikomas fokusininkų globėju.

Tai štai ir kyla klausimas: gal per dažnai kai kurie krikščionys laiko magija ar nuodėme tai kas nėra nei viena nei kita? Na ir aišku, jei Bažnyčia nemato problemos paskelbti šventuoju asmenį kuris užsiima fokusais ir dar jį paskelbia fokusininkų globėju, kodėl kažkas kitas tai skuba paversi kažkuo demonišku ar nepriderančiu krikščioniui? Kodėl negalima tiesiog ramiai džiaugtis tokiais įdomiais dalykais?

Taigi, jei būsit netoliese Šv. Jono Bosko parapijos, užsukite į atlaidus ir tuo pačiu pasigrožėkite magijos šou.

Komentarai