Kito poreikiai? Pasimelsk nedelsiant

   Pokalbiuose su tikinčiais bičiuliais paaiškėjo, kad gana dažnai nutinka taip, kad mes gana dažnai pasižadame pasimelsti už kito poreikius, tačiau po to pamirštame tai padaryti. Manau, daugelis iš mūsų susiduriame su šia problema. Žinoma, iš vienos pusės pamiršti yra labai žmogiškas dalykas, iš kitos baisiai negražu nevykdyti savo pažadų. Aš pats šią problemą sprendžiu taip:
   Kai koks nors žmogus paprašo pasimelsti už jo poreikius, nedelsdamas pasimeldžiu kokia nors malda, pvz. Tėve mūsų arba Sveika Marija, nes žinau, kad vėliau galiu pamiršti. Žinoma, vėliau atsiminus visada galiu pasimelsti dar, bet pasimelsdamas nedelsiant, esu garantuotas, kad pažadas bus įvykdytas. Kitas variantas, jei yra galimybė nedelsiant pasimelsti kartu. Šito išmokė viena girdėta istorija apie tai kaip vienas brolis dominikonas Prancūzijoje buvo sustabdytas policininkų ir šie jo nebaudė, paprašydami už juos pasimelsti. Dominikonas jiems atsakė:
   - Vėliau galiu pamiršti, tad pasimelskime kartu.
   Ir tada jis kartu su policininkais pasimeldė Tėve mūsų malda.
   Taigi, jei kas nors jūsų paprašė pasimelsti už jo poreikius, neatidėliokite ateičiai, o padarykite tai nedelsdami, nes vėliau galite pamiršti.

Komentarai