Verbų sekmadienio lankytojai

   Šiandien Verbų sekmadienis. Į bažnyčią vos tilpome. Stoviu grūstyje prie durų ir galvoju: Kur visi tie žmonės būna eiliniais sekmadieniais? Žinoma, ne mano reikalas teisti ar piktintis, beje nei vieno nei kito ir nedarau, tik šiaip mintiju. Esu baisiai smalsus, tad tiesiog įdomu.
   Manau ne vienas pagauname save besipiktinančius žmonėmis kurie yra vadinamieji proginiai katalikai. Dažnai jaučiamės šventesni ir turintys daugiau dvasinių medalių. Mes žvelgiame į tokius žmones ir iš savo dvasinių aukštybių žvelgiame į tuos niekingus žemės kirminus. Tokiu būdu patys nejučia patampame visiems gerai žinomu fariziejumi kuris meldėsi greta ne tokio "švento" vyruko.
   Niekada negali žinoti kas kito sieloje dedasi. Kartais mes esame linkę juos nuteisti ir piktintis, nors nežinome kuo jie gyvena, kuo jie tiki. Aš pats tikiu, kad nemenką jų dalį mes regėsime Dangaus karalystėje, taip pat tikiu, kad didelė dalis jų nušluostytų nosį nemenkai daliai tų kurie kasdien sėdi bažnyčioje ir jaučiasi baisiai šventi. Taip pat suvokiu, kad Dievas yra teisingas ir gailestingas, jis tiria kiekvieną širdį ir supranta kiekvieną norą bei mintį (1 Kr 28,9), tad geriau už mus žino kur jie būna ir ką veikia eiliniais sekmadieniais.
   Tad kviečiu kartu pamąstyti: Ar pažįstame žmonių kurie nors ir nesilanko bažnyčioje, tačiau galėtų būti meilės artimi pavyzdžiu man kuris bažnyčioje būnu ne tik sekmadieniais bet ir šiokiadieniais?

Komentarai

  1. Klasika. Egzistuota nuomuonė, kad dažnas ateistas/ kitos religijos žmogus yra geresnis ir "šventesnis" (subjektyvu labai) už tą, kuris kiekvieną dieną poteriauja bažnyčioje. Poteriavimas nelygu dorybė kasdienybėje, ją reikia ir įprasmint praktiškai. Ar ne? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei sėdi bažnyčioje kiekvieną dieną, bet nekenti visų aplinkui? Ką tai duoda? Gyvenime sutinku nemažai žmonių, kurie nebūdami bažnyčioje man ne kartą tapo pavyzdžiu kaip reikia mylėti, kaip reikia būti sąžiningu ir panašiai.
      Mes dažnai linkę nuvertinti tuos kurių nėra bažnyčioje. Ne kartą girdėjau teiginį kad tie kas netiki yra amoralūs asmenys. Teorija gal graži, bet praktikoje pamatai, kad didelė tų žmonių dalis yra daug geresni meilės liudytojai nei nemenka dalis esančių banyčioje

      Panaikinti

Rašyti komentarą