Velykinė pascha - receptas

Velykinė pascha
   Su žmona mąstėme kokį čia patiekalą galėtume pasigaminti Velykoms. Pradėjau naršyti internete į google įvedinėdamas visokius žodžių derinius kaip kad „velykinis pyragas“ ir pan. Staiga šovė mintis: O kodėl mums nepasigaminus paschos? Taigi, ėmės šio reikalo. Tiems kas nežinote kas yra pascha: tai ortodoksų kraštuose tradicinis velykinis patiekalas iš varškės. Paschos receptų yra įvairių, tad norintys be vargo galės susirasti pačių įmantriausių, mes gi pabandėme nuo vieno iš paprastesnių. Labai viliamės, jog tai taps mūsų kasmetine šeimos tradicija, galų gale juk mano tėvas buvo ortodoksas, nors ir nelabai praktikuojantis. Galų gale juk šiemet Velykas švenčiame kartu su ortodoksais ir žydais.
   Pascha paprastai yra stingdoma specialioje formoje, kuri suteikia jai ne tik formą, bet ir padaro savotišką piešinį (paprastai rusiškas XB raides (Христос Воскрес – Kristus prisikėlė), nors būna ir kitokių variacijų). Kadangi formos kol kas neturime, tai stingdėme tame ką turėjome, dubenėliuose ir vėliau pabarstukais padarėme kryželį. Mūsų bažnyčios nariai įvertino, sakė, kad labai skani pascha gavosi.
   Taigi štai ir receptukas, gal būt kas nors kitą met sumąstysite ją pasigaminti.
Pascha
  
 Jums reikės:
150 ml riebios grietinėlės
20 g želatinos

500 g naminės varškės
50 g kuragos (džiovinti abrikosai)
1 apelsino žievelės
80 g graikinių arba migdolo riešutų
80 g razinų
100 g cukraus
   Gamybos procesas:
  Varškę sumaišius su cukrumi, grietinėle ir apelsino žievele sumaišyti iki vientisos masės (mes panaudojome mikserį). Susmulkinti džiovintus vaisius bei riešutus ir viską sudėjus į varškės masę gerai išmaišyti. Ištirpdyti želatiną ir supylus į varškės masę viską gerai išmaišyti. Sudėti viską į formą ir padėti šaltai, kad sustingtų. Pirmą paschą mes iš šaldytuvo ištraukėme maždaug po 4 val., ji buvo puikiai sustingusi.
  Taigi, skanaus. Jei kas pabandysite gaminti, pasidalinkite įspūdžiais arba jei kas met paschą gaminate, tada pasidalinkite ir savo receptukais, bus smagu išbandyti.

Komentarai